Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - People | Planet | Profit

Tips van duurzame ondernemers

Mail uw tips naar contact@bedrijven-mvo.nl die een bijdrage levert aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


www.greendriver.nl

www.pefcnederland.nl

www.less-energy.nl

MVO Startpagina


Mijn bijdrage aan MVO is: MVO-Kennismakelaar FIRA kent MVO certificaten toe aan verschillende bedrijven voor hun duurzaamheidsprestaties. Berendsen heeft, na FIRA-certificaat Brons, nu ook het Zilveren certificaat verkregen. Hiermee laten wij zien dat duurzaam ondernemen voor ons van groot belang is. FIRA zilver maakt onze duurzaamheidsprestaties inzichtelijk en wij streven ernaar dit nog verder te optimaliseren. Het FIRA platform sluit goed aan bij internationale duurzaamheidsnormen zoals de ISO 2006, AA1000 en GRI.

F. van der Berg
Berendsen


Mijn bijdrage aan MVO is: Prof-IT4all zet zich landelijk en regionaal in als MVO ondernemer. Wij denken dat kinderen hierbij een belangrijke rol vervullen. Prof-IT4all en kinderen gaan samen hand in hand binnen een aantal benoemde thema's. Lees verder op www.prof-it4all.nl/mvo.html

JC Kop
Prof-IT4all BV


Mijn bijdrage aan MVO is: De werkwijze van ons kantoor geheel te digitaliseren waardoor wij zo min mogelijk papier en energie verspillen. De communicatie met onze cliŽnten vindt geheel digitaal plaats via een Electronisch CliŽnten Dossier (ECD) dat via een beveiligde verbinding voor de cliŽnt via het internet te benaderen is. Per 1 januari 2011 gaan we ook electronisch factureren. We gaan verder bewust om met papier (alleen printen als het echt nodig is) en energie. We hebben geen in-house computer server apparatuur maar zijn overgestapt op "computing in the cloud" waardoor het energieverbruik is gedaald.

Mr. Glenn C. Haulussy
Haulussy The Law Company


Mijn bijdrage aan MVO is: Werkzoekenden weer aan een nieuwe toekomst helpen om zo de economie weer op peil te krijgen. Dit door middel van een efficiente manier van het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door een nieuwe manier van werken in een virtuele omgeving.

P.N. Schouten
Flexibility Zoetermeer-Waddinxveen


Mijn bijdrage aan MVO is: Maatschappelijke vraagstukken op een effectieve bedrijfsmatige manier verbeteren.

Marlon van Dijk
M-resultancy & M-participating


Mijn bijdrage aan MVO is: Ik help mensen die de controle en het overzicht in dagelijks leven kwijt zijn. Zij worden gecoacht naar een gestructureerd en geordend huis, huishouden of kantoor met ruimte voor spontaniteit, creativiteit en flexibiliteit. Tijdens dit proces worden zij zich bewust van hun gedrag t.o.v. spullen en papieren. De bewustwording van het consumeren biedt consuminderen mogelijkheden voor de toekomst.

Esther Verdonk
De StructuurConsulent


Mijn bijdrage aan MVO is: Bij het ontwerpen en realiseren van groene buitenruimtes is verantwoord ondernemen heel vanzelfsprekend en als een 2e natuur.
Vooral nieuwe technieken voor regenwater-opvang en het begroenen van daken en gevels is heel positief voor milieu en leefomgeving.
Naast al deze praktische zaken is een groene leefomgeving bewust en onbewust altijd beter voor beleving, prestatie en gezondheid van mensen.

Ook het doorgeven van kennis op mijn vakgebied vindt ik belangrijk. Dit doe ik door middel van tuincursussen, workshops en het begeleiden van stagiars.

Geral Overbeek
Overbeek-Gardendesign


Mijn bijdrage aan MVO is: Naast een intern milieu beleid dat bijvoorbeeld aandacht besteed aan recycling, groene stroom en groen autorijden is er ook een extern milieu beleid waarbij wordt gekeken naar de milieubelasting bij de productie van onze in te kopen materialen en producten.

J. Steur
Steur Reclame


Mijn bijdrage aan MVO is: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen modewoord, maar ook geen toverwoord, MVO moet je leven! Groen drukwerk!

Duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen!
Ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering.

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit. Vaak blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving.

Deo Boedhai
Deo Printing / Digra Graphic


Mijn bijdrage aan MVO is:

  • Ondersteuning van Kushi project van Lions Eemland
  • Actieve ondersteuning van de Open Source projecten Zen Cart, vtiger CRM en VOSBA
  • ANBI geregistreerde charitatieve instellingen krijgen bij ons significante korting
  • Ondersteuning van kunstenaars, zoals Anton Vrede en Paul Brenninkmeijer
  • Werkervaringsplaatsen en Stageplaatsen (Ecabo gecertificeerd)
  • Ondersteuning van verenigingen zoals Tennis Vereniging De Punt en Buurtvereniging Soest-Zuid en onderwijs zoals Basisschool Alfons AriŽns
L. Roovers
Vicus eBusiness Solutions bv


Mijn bijdrage aan MVO is: Altijd op zoek naar en actief met producten en diensten en mensen die een hoger maatschappelijk en duurzaam en sociaal doel dienen.

Edwin van der Graaf
Ondernemershuis Oost


Mijn bijdrage aan MVO is: Ik geef onafhankelijk en duurzaam advies aan particulieren en ondernemers met als belangrijkste doel mensen hun dromen en doelen financieel waar te laten maken.
Ik werk (uiteraard) op declaratiebasis zonder enige vorm van provisie en probeer zoveel mogelijk"met "Groen Geld"producten te werken.

Hubrien Meijaard
Hubrien - Financieel Advies 2.0


Mijn bijdrage aan MVO is: Regeltechiek in gebouwen optimiseringen.
Energiemanagement

F. Wolffenbuttel
Duurzaam advies centrum Wolffenbuttel


Mijn bijdrage aan MVO is: Bedrijven en particulieren adviseren op het gebied van energie(besparing)

H. van Manen
EnerPro advies- en ingenieursbureau


Mijn bijdrage aan MVO is: Productive Environment Solutionsô leert staf en personeel binnen bedrijven of afdelingen zoveel als mogelijk papierloos en optimaal productief te werken. Hierdoor bespaart men ruimte, tijd, energie en geld. Via CloudComputing worden documenten digitaal gedeeld en kunnen de dossiers vanaf elke gewenste locatie met een internetverbinding worden benaderd. Hierdoor hoeft men niet meer naar kantoor, wat reistijd, ruimte en energie bespaart. We werken met Elektronische Klanten Dossiers (EKD) die via een beveiligde verbinding door de klant kunnen worden benaderd. Onze programma's tillen het bedrijf en het personeel van de cliŽnt naar een hoger productiviteitsniveau, waardoor kosten en benodigde middelen worden gereduceerd. Dit heeft energiebesparing en zelfs een daling in het ziekteverzuim tot gevolg.

Esther Verdonk
Productive Environment Solutions


De bijdrage van TL Besparen omtrent MVO is:
TL Besparen en onze partners hebben zelf het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. TL Besparen houd zich bezig met het naleven van de milieuwet- en regelgeving, heeft een milieu bewust inkoopbeleid, Duurzame beheersing van afvalstromen, wij werken mee aan de TL Verlichting recycle programma en stimuleert het gebruik van T5 verlichting bij ondernemingen dit leidt tot minimaal 40% milieubesparing en 50% minder Co2 uitstoot. Mocht u meer willen weten over onze werkwijze kijk dan voor meer informatie, referenten of voordelen op onze website www.tlbesparen.nl/t5verlichting

D.J. Kauwen
www.tlbesparen.nl