Bedrijven die het goede doel steunen

Maatschappelijk bewust ondernemen

Wil je maatschappelijk verantwoord leven? Dan zijn er verschillende opties om samen te werken met bedrijven die het goede doel steunen. Daarmee kun je ook als winkel, ondernemer of consument indirect het goede doel steunen. Dit zijn dus de betere partners om mee samen te werken.

Steun Stichting KIKA met InstaPIN

InstaPIN verhuurt mobiel pinautomaten. Maar InstaPIN steunt ook Stichting KIKA. Met elke pinbetaling die er wordt gedaan, steunt InstaPIN Stichting KIKA.

Je kunt ook kiezen voor een mobiel pinautomaat van een ander bedrijf. Dan wordt er geen goed doel ondersteund bij elke pinbetaling.

Hoeveel pinbetalingen vinden er in jouw winkel elke dag plaats? Waarschijnlijk redelijk veel. Steeds meer mensen pinnen in de winkel. Dit is makkelijker en sneller. En met contactloos betalen wordt het pinnen nog gemakkelijker. Het aantal pinbetalingen zal dus alleen maar toenemen.

Dit heeft ook voor de winkelier voordelen. Hoe minder contant geld in kas, hoe veiliger. En hoe meer klanten betalen met pin, hoe sneller elke betaling kan worden afgehandeld. En als je klanten erop wijst dat Stichting KIKA wordt ondersteund met elke pinbetaling, stimuleer je ze nog meer om met de pinpas te betalen.

Bovendien zien je klanten dat jij maatschappelijk bewust onderneemt. Dit zullen ze waarderen.

Hier lees je meer info over een mobiel pinautomaat van InstaPIN >>>

Mobiel pinautomaat

Steun SOS Kinderdorpen met Dr. Oetker

Dr. Oetker ken je onder andere van de bakproducten. Het is een echt familiebedrijf. Zij zetten zich in voor SOS Kinderdorpen. Dit doen ze onder andere door een evenement te steunen waarmee geld wordt opgehaald voor SOS Kinderdorpen. Dit jaarlijks evenement heet Aandebakdag.

Ze leveren gratis bakpaketten waarmee kinderen baksels en cupcakes kunnen bakken. Het is de bedoeling dat ze deze verkopen en de opbrengst naar SOS Kinderdorpen gaat. Bovendien verdubbelt Dr. Oetker het totaalbedrag.

In 2017 ontving SOS Kinderdorpen maar liefst €941.000 van bedrijven.

Steun het Liliane Fonds met een apk-keuring bij Garage Euromaster

Het Liliane Fonds richt zich op moeilijk lopende kinderen en ondersteunt hen met steunzolen om hun mobiliteit te verbeteren. Garage Euromaster richt zich ook op mobiliteit, maar dan in de vorm van auto’s. Afgelopen jaar doneerde Garage Euromaster €1 voor elke apk-keuring die ze in september uitvoerde. Dit leverde in totaal €3500 op voor het Liliane Fonds.

Ze wilden niet te koop lopen met deze actie, maar hebben het wel gepromoot in een huis-aan-huis folder en op hun website. Op deze manier gaven ze een positieve wending aan de verplichte apk-keuring.

Bedrijven die het goede doel steunen

AFAS ondersteunt Stichting Woord en Daad

AFAS noemt het ondersteunen van verschillende goede doelen zeker in hun marketingcampagnes, maar ze willen zichzelf niet op de schouder kloppen. Elke stichting kan bij hen een aanvraag indienen voor steun. AFAS wilt iets terugdoen voor de maatschappij. Dit doen ze onder andere door goede doelen en specifieke projecten te ondersteunen. AFAS wil hiermee ook anderen inspireren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Zo ondersteunt AFAS onder andere een watertoegangsproject in Ethiopië, uitgevoerd door Woord en Daad. Jaarlijks ondersteunen ze Stichting Woord en Daad met meer dan €900.000. Daarmee is AFAS niet een onderneming die vooral winst wilt maken, maar willen ze zich ook actief inzetten voor een betere wereld en een betere maatschappij.

Genoeg inspiratie om zelf maatschappelijk bewust bezig te zijn.

Wil jij ook duurzaam ondernemen? Lees hier onze tips.